Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Samenwerking ‘Zuidoost Werkt’ van start

Publicatiedatum: 27-03-2019

Op woensdag 27 maart is het startsein gegeven voor een nieuw initiatief: Zuidoost Werkt. Werkgevers uit het gebied spreken met elkaar, de gemeente, het stadsdeelbestuur en maatschappelijke organisaties de ambitie uit de komende drie jaar fors meer inwoners uit Amsterdam Zuidoost aan het werk te helpen en te houden bij bedrijven en organisaties in het gebied. Rochdale is ook partner van het initiatief, omdat we veel huurders in deze stadswijk hebben en het bijdraagt aan het versterken van de buurt.

De doelstelling is dat Amsterdam Zuidoost zich de komende jaren ontwikkelt tot een gebied waar talent uit Zuidoost zich in het eigen Zuidoost kan ontwikkelen en waar op duurzame wijze werk en inkomen goed is georganiseerd. Jongeren gaan met perspectief op werk van school. Wie wil werken, kan aan de slag. En wie al aan het werk is kan zich blijven ontwikkelen en zo werkende weg blijven doorgroeien. Kortom: Een toekomstbestendige en inclusieve wijk, waar vraag en aanbod in balans zijn.

Hester van Buren, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rochdale was aanwezig bij het feestelijke start. Zij zegt: “Dit is zo’n mooi initiatief voor Amsterdam Zuid-Oost, waar wij veel bewoners hebben. Ik heb gesproken met vertegenwoordigers van verschillende bedrijven, die op zoek zijn naar werknemers in de buurt. Via Zuidoost Werkt willen we gezamenlijk 1.000 mensen aan de slag te krijgen. Daarmee zetten we mensen in hun kracht en versterken we de buurt.”

Klik op www.zowerkt.amsterdam voor meer informatie.

Bekijk hier het filmpje 'Ode aan Zuidoost'

Deel deze pagina