Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Schoonmaakactie legionella Oost-Dorsch in Zaandam

Publicatiedatum: 12-12-2017

In het jaren zeventig flatgebouw Oost-Dorsch in Zaandam krijgt een bewoner een gratis pak drinkwater. Vandaag worden alle leidingen doorgespoeld vanwege een legionella bacterie die is aangetroffen.

Niemand kan dus gebruik maken van de kraan. Ook staat er voor de flat een toiletwagen. De legionella van het type non pheumophila is niet gevaarlijk maar omdat  er een verhoogde waarde is aangetroffen heeft het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van het complex besloten om het waterleidingensysteem te reinigen. Het is een operatie die best veel van de bewoners vraagt. Iedereen moet thuis zijn of ervoor zorgen dat hun woning beschikbaar is om de leidingen door te spoelen.

Douchekop met filter
Alle bewoners, zowel de particulieren eigenaren als de huurders van Woningstichting Rochdale zijn tijdig geïnformeerd. Ook zijn er direct na de ontdekking douchekoppen met speciale filters uitgedeeld, waardoor de bacterie zich niet kan verspreiden.  In de hal van de flat kunnen zij pakken met drinkwater ophalen.

Meer informatie
Besmetting kan alleen plaatsvinden via de longen, door het inademen van waterdamp ofwel verneveld water (bijvoorbeeld met douchen). Legionella kan ook niet van de ene mens op de andere worden overgedragen. Huisdieren kunnen niet besmet raken. Het drinken van water uit de kraan of het wassen van groenten of fruit is niet gevaarlijk. Meer informatie over legionella vindt u in onze brochure, of op de site van het ministerie van infrastructuur en milieu.

Deel deze pagina