Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Schoonmaakacties in Gooioord werken!

Publicatiedatum: 26-08-2020

Schoonmaakacties aan de buitenkant van de woning zijn zo nu en dan nodig om samen prettig te wonen. Hoe maak je bewoners ervan bewust dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het schoonmaken van de buitenzijde van de woning? In Gooioord deden we dit met succes door het uitdelen van een aantal speciaal ontworpen kaartjes.

Bewoners konden één van de drie verschillende kaartjes ontvangen. Bewoners die alles tip top in orde hebben, ontvingen een 'Prachtig'- kaart. De woning ziet er dan verzorgd en schoon uit. Maar er werden ook 'Let op' of 'Actie'- kaarten uitgedeeld, waarbij het de bedoeling is dat bewoners in actie komen.

Schoonmaakactie tot nu toe een succes

Marcel Berkelaar (wijkbeheerder G-buurt in Amsterdam Zuidoost) is blij: "Tot nu toe zijn de schoonmaakacties een succes. Na onze eerste schouw hebben veel mensen in Gooioord de mop en de schoonmaakdoekjes gepakt en zijn aan de gang gegaan. Het aantal mensen dat in actie moet komen met schoonmaken neemt af. Van de 360 woningen zijn er na de tweede schouw nog maar 30 overgebleven die een brief krijgen met het verzoek om gehoor te geven aan de oproep om de buitenzijde van hun woning op te frissen. Al met al loopt de schoonmaakactie zo’n 2 maanden.”

Trots op Prachtig-Kaart

Een van onze bewoonsters vertelt trots dat ze naar haar eerste ronde een 'Prachtig-kaart' heeft gekregen. Haar welverdiende kaart heeft ze in het midden van haar raam opgehangen zodat iedereen het kan zien!

Deel deze pagina