Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Schulden vroeg signaleren, samen met de gemeente

Publicatiedatum: 03-06-2020

Samen met verschillende gemeenten willen we huurders met schulden sneller en beter helpen.

Vroeg signaleren

Betalingsproblemen vroeg signaleren is belangrijk. Dan kunnen we huurders namelijk helpen om (flinke) schulden te voorkomen. Wanneer een huurder achterloopt met betalen, zoeken wij daarom snel contact. We bellen, of gaan langs. Dit doen we in een vroeg stadium, om een grote achterstand te voorkomen. Samen zoeken we dan naar een passende betalingsafspraak. Pas wanneer we daar niet uitkomen, gaat de zaak naar een deurwaarder.

Samen met gemeente

Bij een huurachterstand is er vaak meer aan de hand. De huur is meestal de laatste rekening die mensen niet betalen. Daarom melden wij en andere organisaties – denk aan de energiemaatschappij of zorgverzekeraar – betalingsachterstanden bij de gemeente, wanneer de schuld oploopt. De gemeente stuurt dan een hulpverlener langs. De gegevens delen we alleen als de huurder daar geen bezwaar tegen heeft.

Betalingsproblemen

Wanneer huurders problemen hebben met het betalen van de huur, kunnen zij contact opnemen met Rochdale via 020 215 00 00. We kijken dan met elkaar naar de mogelijkheden. Samen komen we eruit.

 

Deel deze pagina