Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Serieuze aandacht voor ontwikkelbuurten

Publicatiedatum: 19-02-2018

Amsterdammers waarderen hun buurt gemiddeld met een 7,5, net als in 2015. Zo blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek naar de leefbaarheid van de woonomgeving in Amsterdam.

 Wel komt de ene wijk beter uit de bus dan de andere. Zo dalen in de stadsdelen Centrum en Zuidoost de rapportcijfers onder meer door overlast en vervuiling. In het Centrum zijn de bewoners minder positief geworden over de toekomst van hun buurt. De buurt die het hoogste scoort met een 8,7 is de Apollobuurt in Zuid. De buurt met de laagste score is Zeeburgereiland en Nieuwe Diep in Oost met een 6,3.

Ontwikkelbuurten

Rochdale heeft vooral veel bezit in ontwikkelbuurten waar lager wordt gescoord zoals in Zuid-Oost, Noord en Nieuw-West. In bijvoorbeeld de Van Deysselbuurt en de Dobbebuurt (zie foto) hebben veel woningen onderhoud nodig of ze moeten gerenoveerd worden. We zijn daarom druk bezig met de voorbereidingen en om de plannen uit te werken. In de Van Deysselbuurt beginnen deze week al de huisbezoeken bij de eerste 31 eengezinswoningen en in maart worden de eerste woningen al aangepakt.

Niet alleen stenen

Bij het verbeteren van een buurt komen niet alleen stenen kijken, leefbaarheid en gemengde buurten zijn daarbij heel belangrijk. Dat krijgen we alleen voor elkaar door goed samen te werken met partijen als de gemeente, zorg- en welzijn, onderwijs en de politie. Bijvoorbeeld in buurten als Geuzenveld Slotermeer en de Banne en Vogelbuurt in Noord gaan we al zo te werk.

Deel deze pagina