Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Sleutel voor eerste bewoners van Spark Village

Publicatiedatum: 21-11-2018

Het is zover! De eerste bewoners van Spark Village (Science Park A’dam Oost) hebben de sleutel gekregen van hun woning. Het duurde langer dan gepland omdat onder andere de badkamers niet op tijd geleverd konden worden, maar hun geduld is beloond.

Voor de jongeren was de vertraging niet zo’n probleem, maar voor een deel van de statushouders wel. Zij moesten  langer in het asielzoekerscentrum blijven. Inmiddels kan iedereen uit het eerste blok dus zijn spullen verhuizen.

Diversiteit

Er komen op Science Park 240 woonunits, de helft is bestemd voor statushouders (waaronder Ferhad uit Irak, zie foto). De overige woningen zijn voor docenten, studenten en andere jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar. De woningen zijn 24m2 en geschikt om alleen in te wonen. In het midden wordt een plein aangelegd met groen en de gemeenschappelijke ruimte, ten behoeve van activiteiten en met kantoortjes die gebruikt kunnen worden door VluchtelingenWerk en Dynamo.

Diversiteit

De verwachting is dat de mix van bewoners voor veel diversiteit zorgt en dat deze mensen elkaar veel kunnen bijbrengen. In samenwerking met Academie van de Stad zetten een aantal bewoners zich in als community builder. Bijvoorbeeld door sociale activiteiten te organiseren en bewoners met elkaar in contact te brengen. Daarnaast hebben alle jongeren en studenten een motivatie geschreven, waarin ze aangeven wat zij zelf willen bijdragen én waarom zij willen wonen in een project waarin zij samenleven met statushouders. (fotografie Katrien Mulder)

Deel deze pagina