Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Sneller meer (sociale huur)woningen bouwen in Zaandam

Publicatiedatum: 14-12-2018

Zaanstad gaat bij nieuwbouwlocaties projectontwikkelaars vooraf meegeven hoeveel sociale huurwoningen er moeten komen. Woningcorporaties waaronder Rochdale gaan zich op hun beurt actief inzetten om zelf locaties te verwerven.

Met onder meer deze twee belangrijke afspraken met de gemeente Zaanstad, moet de productie van nieuwe (sociale huur)woningen worden versneld. Ze zijn vastgelegd in de Prestatieafspraken 2019 waar onlangs een handtekening onder is gezet (zie foto). Wethouder Songül Mutluer: ‘Ondanks de crisis is het in Zaanstad gelukt om vast te houden aan de bodemafspraak van 25.100 sociale huurwoningen. Dat is een prestatie op zich. Maar nu is het tijd om door te pakken. 2019 is het jaar waarin de bouwproductie van sociale woningbouw weer op gang kan komen.'

Versnellen

De afgelopen jaren is de productie van woningen gestagneerd door de toenemende druk op de woningmarkt en de lange wachtlijsten. Samen met de corporaties is de lat hoog gelegd: 300 nieuwe sociale huurwoningen per jaar. Bestuurder Hester van Buren van Rochdale: ‘Naast bouwen is de samenwerking in het sociale domein belangrijk om zo ook kwetsbare huurders een thuis te geven.' Op de site van gemeente Zaanstad zijn de prestatieafspraken ook middels een infographic weergegeven die ook op de foto is te zien.

Deel deze pagina