Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Sociaal Spreekuur van start in de Van Deysselbuurt

Publicatiedatum: 17-05-2017

Onze bestuursvoorzitter Hester van Buren en Achmed Baâdoud openen samen het Sociaal Spreekuur in Wijkpunt Van Deyssel.

Bewoners van de Van Deysselbuurt die vragen hebben of problemen kunnen dus vanaf nu elke dinsdagmiddag terecht op dit spreekuur van 13.00 – 15.00 uur. Deze buurt in Amsterdam Nieuw-West kampt met relatief hoge werkeloosheid, schooluitval en andere sociale problemen. SEZO, een team van sociale partners, helpt tijdens dit spreekuur buurtbewoners bijvoorbeeld met vragen over geld, werk, gezondheid en het invullen van formulieren. Er is ook een medewerker van Rochdale aanwezig om vragen over huurzaken te beantwoorden.

Aanpak Van Deyssel
Onlangs zijn wij ook begonnen om samen met bewoners de plannen voor de aanpak van het noordelijk deel in de Van Deysselbuurt verder uit te werken. De verwachting is dat we in 2018 kunnen starten met de werkzaamheden. Hier opvolgend worden het midden- en zuidelijk deel van de Van Deysselbuurt aangepakt. Het voordeel van deze fasering is dat de gemeente hier tegelijkertijd de openbare ruimte kan aanpakken. Zo zorgen we voor zo min mogelijk overlast voor buurtbewoners.

Hart van Slotermeer
De Van Deysselbuurt ligt in het hart van Slotermeer in Amsterdam Nieuw-West. Het is het gebied tussen de Burgemeester Röellstraat – Slotermeerlaan – Du Perronstraat – Heksenpad. Het is een van de buurten die jaren geleden volledig vernieuwd zouden worden. Alleen zette de crisis een streep door die plannen. Inmiddels hebben we weer financiële ruimte en kunnen we aan de slag. Fotografie: Caro Bonink.

Deel deze pagina