Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Sociale huurwoningen Havenbuurt klaar om te bewonen

Publicatiedatum: 08-03-2016

De eerste 25 sociale huurwoningen in de Havenbuurt in Zaandam zijn opgeleverd. Om dit officieel te vieren met betrokken partijen én de bewoners vindt er een rondvaart plaats.

Bewoners hebben er lang op moeten wachten, maar toen de werkzaamheden begonnen verliep alles volgens planning. De nieuwe woningen zijn daarom op tijd opgeleverd en dat mag gevierd worden.

Samen met bewoners
De nieuwbouw is uitgevoerd door bouwbedrijf Van Wijnen. Hooyschuur architecten heeft het ontwerp gemaakt. De bewoners zijn in het hele proces betrokken. Zo besprak Rochdale samen met de ‘projectcommissie nieuwbouw ‘ de woningplattegronden en de hoeveelheid slaapkamers en de detailuitwerking. Denk daarbij aan buitenverlichting en een buitenkraan.  Aan tafel zaten de leden van de projectcommissie, de aannemer, de architect, de projectleider van Rochdale en de medewerkers van Projectparticipatie.

Karakteristiek
Rochdale is trots dat met de oplevering van de 25 sociale huurwoningen er een belangrijk stap is gezet in de vernieuwing van de Havenbuurt. De huurwoningen zijn nieuw maar er is rekening gehouden met de karakteristieken van de buurt. Zo is de uitstraling aan de straatzijde behouden. Verder is de in het bestemmingsplan opgenomen maximale hoogte niet overschreden. De nieuwbouwwoningen kennen een oppervlakte van 75 m² en bestaan uit twee bouwlagen. Op de begane grond zijn de woonkamer en de (open)keuken en op de 1ste verdieping slaapkamers en badkamer. De voorgevel bestaat uit metselwerk en op de daken liggen rood keramische dakpannen.

Waar en wanneer?
Woensdag 9 maart van 14.45 uur tot 17.30 uur. Voor de genodigden die mee willen varen aan boord van salonboot de Claes Horn: aanvang 14.45 uur aan de kade van de Burcht. Degenen die niet mee varen zijn welkom vanaf 15.30 uur bij de aanlegplaats tegenover Havenstraat huisnr 43. Fotografie: Elmer vd Marel.

Deel deze pagina