Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

SP haalt klachten op bij huurders Dekschuitstraat

Publicatiedatum: 09-11-2018

Uit huisbezoeken door de SP zou blijken dat huurders van Rochdale in de Dekschuitstraat in Amsterdam-Noord last hebben van schimmel en muizen in hun woning. Ook klagen zij over tocht.

De complexen aan de Dekschuitstraat, Klipperstraat, Tjalkstraat en Banne Buikslootlaan, waar deze huurders wonen, staan op de planning om in de nabije toekomst flink aangepakt te worden. Naast onderzoek naar technische aanpak wordt ook aansluiting bij stadswarmte gezocht.

Lekker fris

Daar is met de bewonerscommissie ook al over gesproken. Tot die tijd worden alle klachten zoals vocht en schimmel serieus genomen en als het kan zo snel mogelijk opgelost. Van een aantal woningen wordt de badkamer en keuken vervangen. Schimmel ontstaat vaak door gebrekkige ventilatie. Het complex beschikt over mechanische ventilatie maar die werkt niet bij dichtgestopte of vervuilde roosters.

We vragen aan bewoners om regelmatig te ventileren en de roosters schoon te houden.  Rochdale heeft hiervoor een praktisch gidsje “lekker Fris”, bij de hand, met tien tips over verwarmen en ventileren.

Vleermuizen

De klachten over muizenoverlast zijn bij Rochdale niet eerder gemeld. Heel misschien verwarren mensen de geluiden van vleermuizen met die van muizen. Het gaat om de dwergvleermuis die in de spouwmuren woont van dit complex. Bij spouwmuurisolatie tien jaar geleden is een 'vleermuisvriendelijke oplossing' gezocht voor deze dieren.

Deel deze pagina