Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Speciale liften voor scootmobiels in De Koornhorst

Publicatiedatum: 09-02-2018

De twee nieuwe en extra brede liften in seniorenflat De Koornhorst in Amsterdam Zuidoost zijn klaar. Bewoners hebben langer dan gepland in de rommel gezeten, maar ze worden nu beloond.

Vooral voor de bewoners met een scootmobiel wordt het nemen van de lift gebruiksvriendelijker. De nieuwe liften zijn meer dan twee keer zo groot. De deuren zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik door scootmobielen. Er is veel meer ruimte om naar binnen te rijden. Ook gaat er op de deuren een rood lichtsignaal branden, kort voordat ze gaan sluiten. Dit systeem is in Nederland nog niet eerder gebouwd.

Minder storingen

Woningstichting Rochdale is eigenaar van het complex. Volgens liftdeskundige Aart den Hollander, in dienst bij Woningstichting Rochdale, zijn deze liften de toekomst als het gaat om zorgcomplexen waar ook ouderen wonen. ‘Steeds meer bewoners krijgen een scootmobiel. De oude liften werden daardoor regelmatig beschadigd. We denken nu het aantal storingen flink omlaag te brengen.’

Op de foto van Elmer van der Marel wordt de eerste lift officieel geopend door een bewoonster die met champagne wordt ontvangen door een bell boy.

Deel deze pagina