Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Speeddating in de Nierkerkestraat

Publicatiedatum: 20-03-2017

Diverse jongeren waren aanwezig voor een speeddate in de Globe, een school vlakbij de Nierkerkestraat in Amsterdam Nieuw West.

Op deze manier bracht Rochdale studenten bij elkaar, die mogelijk met elkaar een appartement willen delen. Uiteindelijk had bijna iedereen een match.

Indikken
Het complex in de Nierkerkerstraat stond eerst op de nominatie voor sloop, maar er werd alsnog besloten om op te knappen toen de urgentie om statushouders onderdak te geven hoog werd. De tijdelijke huurders, veelal studenten, wisten al dat ze moesten vertrekken. Hun huurcontract liep ten einde. Omdat ze hier niet blij mee waren, startten zij een protest. Rochdale ging het gesprek met ze aan om te kijken of er niet toch een oplossing was. Toen bleek dat er meerdere personen nu alleen wonen in een tweekamerappartement, hebben wij de vraag gesteld of ze bereid zouden zijn zo’n appartement te delen. Zo kan er letterlijk worden ingedikt en kan bijna iedereen toch in het complex blijven wonen. Bovendien is er ruimte voor statushouders.

Perfecte match
Toen het antwoord ja was, hebben wij deze ontmoeting georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Vooraf heeft iedereen een speciaal opgestelde enquête ingevuld waarin ze hun woonvoorkeuren konden aangeven. Wie ben je zelf en wat wil je graag? Rook je, hoe laat ga je naar bed, wat voor muziek vind je leuk? Na een aantal ijsbrekers en gesprekjes zat de sfeer er goed in. Het concept bleek effectief, inmiddels hebben vrijwel alle ‘singles’ een match.

Deel deze pagina