Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Start bouw sociale huurwoningen in Breehorngebied

Publicatiedatum: 22-08-2016

Vandaag starten we met de bouwwerkzaamheden van 90 sociale huurwoningen in het Breehorngebied in Amsterdam Noord

Rochdale heeft aan Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum de opdracht gegeven. Aan LEVS architecten te Amsterdam is gevraagd om het gebouw te ontwerpen.

Twee persoonshuishoudens
De woningen hebben een oppervlakte van ca. 53m2. Naast een (open) keuken, gang, toilet, en badkamer is er 1 slaapkamer en een kamer aanwezig die kan worden gebruikt als logeerkamer of toch een kleine babykamer. Daardoor zijn ze geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens. Daarnaast beschikt elke woning over een privé buitenruimte uitkijkend over de IJdoornlaan. De woningen in de plint zijn ook  geschikt voor mindervalide bewoners. Rochdale is heel content met het architectonische ontwerp en het ontworpen product. Het project biedt dus ruimte voor verschillende doelgroepen zoals ouderen, starters op de woningmarkt, alleenstaanden en stellen. Maar ook tienermoeders kunnen hier een thuis vinden. Daarmee kan er een prima mix ontstaan en dat komt volgens ons de leefbaarheid ten goede.

Vernieuwing Waterlandpleinbuurt
Begin 2002 hebben Ymere, Stadgenoot (AWV), Rochdale en stadsdeel Amsterdam-Noord een intentieovereenkomst gesloten met afspraken over de vernieuwing van de Waterland-pleinbuurt. In 2009 is het stedenbouwkundig plan uitgewerkt en toen heeft ook het project Breehorn vorm gekregen. Door de economische crisis heeft de ontwikkeling van dit gebied een tijd stil gelegen. Na het realiseren van de 80 eengezinswoningen  in 2015, is Rochdale blij om nu met het tweede deel van de 1e fase te beginnen. Met  de 90 appartementen ronden wij de eerste fase in de vernieuwing van Breehorn (twee hoven met eengezinswoningen en  het appartementenblok) mooi af.
Ter toelichting: De 1e fase omvat twee hoven van elk 40 marktwoningen (fase 1A) en één appartementenblok van 90 sociale huurwoningen (fase 1B). De 2e fase omvat één hof van 40 woningen en een appartementenblok van tussen de 50 en 80 appartementen. Het ligt in de planning om medio 2017 te starten  met de 2e fase van circa 100 woningen.

Vernieuwde koers
In onze vernieuwde koers ‘Rochdale geeft thuis’, hebben we besloten om ons sterk te maken voor voldoende betaalbare én sociale huurwoningen. De huidige hoeveelheid woningen houden we in stand en in gebieden waar er te weinig sociale huurwoningen zijn, bouwen we bij.
 

Deel deze pagina