Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuwbouw: 18 sociale huurappartementen aan de Brantjesoever

Publicatiedatum: 20-07-2020

Wie recent langs het gemeentehuis of de oevers van de Where liep, kan de bouw aan de Brantjesoever haast niet gemist hebben. Aannemer HSB startte daar begin juli met de bouw van de ‘Burcht’. Vorige week gingen de heipalen voor gebouw de ‘Argonaut’ de grond in – de basis voor 18 nieuwe sociale huurappartementen in Purmerend.

18 sociale huurappartementen

HSB plaatste de heipalen van appartementengebouw de Argonaut met het zogeheten Drilling Push Aside systeem – een methode om de overlast voor de buren klein te houden. De appartementen krijgen een omvang van gemiddeld 55 vierkante meter, bij uitstek geschikt voor starters of ouderen. Met uitzicht over de rivier, aansluiting op stadswarmte en energie van zonnepanelen wordt het ongetwijfeld fijn wonen op deze mooie locatie.

Schip de ‘Argonaut’

De 18 sociale huurappartementen krijgen een nautisch tintje. Door de ligging aan het water én de historische naam van het gebouw: de ‘Argonaut’ was namelijk een schip van reder Nicolaas Brantjes en lid van de familie clipper barks – een scheepstype met drie of meer masten. Gebouwd in 1859 te Amsterdam, met Purmerend als thuishaven.

Houthandel Brantjes

De naam Brantjesoever voert terug naar de bloeiende houthandel van Nicolaas Brantjes, die op de nieuwbouwlocatie plaatsvond. Naast de Argonaut vind je in het plan de gebouwen ‘Stavanger’ en ‘Frederikstad’ – de steden in Scandinavië waar Brantjes hout vandaan haalde, en ‘De Burcht’ aan de Where, waar het hout de houtzaagmolen inging. Op de gebouwen komen plakkaten, om de geschiedenis en verhalen van Brantjes door te geven.

 

 

 

Deel deze pagina