Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Start pilot woningruilen tijdens woningruilweken

Publicatiedatum: 14-03-2017

Wethouder Ivens luistert aandachtig naar een van de vele bewoners die tijdens het stadsgesprek in de Open Hof in de wijk Amsteldorp aanwezig waren.

Er waren ook professionals op deze bijeenkomst aanwezig: de gemeente, Dynamo en woningcorporaties Rochdale, Ymere en Stadgenoot.

Niet bewust
Onderwerp van gesprek was de woningruilweken. Wat blijkt, is dat het in de praktijk lastig is om een geschikte woning in dezelfde buurt te vinden. Ook weten veel bewoners helemaal niet dat ruilen een optie is. Daarom starten Ymere en Rochdale de komende acht weken een pilot in Amsteldorp om het ruilen makkelijker te maken. Bewoners in deze wijk kunnen met elkaar van woning ruilen als er voor beide sprake is van een beter passende woning. Ook als je bijvoorbeeld kijkt naar de gezinssamenstelling. De opkomst was groot, veel mensen willen meedoen. Wellicht biedt het experiment inzichten waar zowel de bewoners als Rochdale en Ymere van kunnen profiteren. Ook de gemeente Amsterdam en Kennisland (een organisatie die zich verdiept in complexe maatschappelijke vraagstukken) ondersteunen dit initiatief.

Deel deze pagina