Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Start renovatie 120 woningen Van Deysselbuurt

Publicatiedatum: 11-03-2021

Artist impression van Du Perronstraat na renovatie

Rochdale is begin maart begonnen met de renovatie van 120 woningen in de Du Perronstraat en Jacob van Maerlantstraat in Amsterdam Nieuw-West. Hiermee wordt gestart met het eerste renovatieproject uit het uitgebreide vernieuwingsplan voor de Lodewijk van Deysselbuurt.

Hoogwaardig renoveren

Het is een ingrijpende aanpak. De woningen worden zowel van binnen als aan de buitenkant vernieuwd. De gevels worden geïsoleerd met een speciaal systeem met steenstrips, zodat de oorspronkelijke uitstraling van het gebouw weer zichtbaar wordt. Naast keuken, badkamer en toilet worden de elektra- en verwarmingsinstallaties ook geheel vernieuwd en komt er een mechanisch ventilatiesysteem dat werkt met CO2 sensoren.

Duurzaam

Ook worden de woningen nu direct voorbereid op een toekomstige aansluiting op stadswarmte. Dit brengt later minder extra kosten met zich en geeft zo min mogelijk overlast wanneer de aansluiting op aardgas verdwijnt. Bewoners krijgen de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding te kiezen voor individuele zonnepanelen.

De renovatie gaat per blok van 20 woningen. Begin maart 2021 is gestart met het eerste blok en we verwachten eind 2022 klaar te zijn met alle woningen. De bewoners verhuizen tijdelijk naar een wisselwoning en kunnen na de renovatie terugkeren naar een volledig gerenoveerde woning.

Filmpje van modelwoning

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we bewoners niet allemaal tegelijk uitnodigen om de modelwoning te bekijken. Daarom is er een filmpje van de modelwoning gemaakt, waarin de bewoner een digitale rondleiding krijgt. Bekijk het filmpje op www.deysselbuurt.nl/nieuws.

 

Deel deze pagina