Nieuwsbericht

Start voorbereidingen renovatie woningen Bezaanjachtplein

Publicatiedatum: 23-03-2016

Rochdale is druk bezig met de voorbereidingen voor het groot onderhoud van een complex aan het Bezaanjachtplein in Amsterdam Noord.

De werkzaamheden aan de daken zijn binnen nu en twee weken klaar, in het najaar worden alle woningen aangepakt. In 2015 werd er tijdens een asbestinventarisatie asbesthoudend materiaal aangetroffen op de daken, galerijen en balkons. Dit materiaal is toen vakkundig weggehaald en besloten werd om meteen de dakbedekking en dakisolatie van de ‘hoge’ hoofddaken te vervangen.

Technische opname
Nu het dak bijna klaar is, komen de woningen aan de beurt. Om goed in beeld te krijgen wat de huidige staat in de woningen is, worden ze allemaal eerst goed bekeken op technische mankementen. Daarvoor bezoekt een medewerker van Rochdale de komende periode alle bewoners. Hij wordt vergezeld door een asbestspecialist om te kijken of er ook sprake is van bijvoorbeeld asbestverdachte zeiltjes, plaatjes of bloembakken. Onaangename verrassingen en vertragingen tijdens de uitvoering worden hierdoor zoveel mogelijk voorkomen. Planning is om medio augustus met de uitvoering van het Groot Onderhoud te beginnen. De bewoners ontvangen binnenkort  een brief waarin ze worden geïnformeerd over de aanpak, en wat zij kunnen verwachten. Ook met behulp van een brochure en inloopbijeenkomst worden zij zo goed mogelijk op de hoogte gebracht.

Vragen
De werkzaamheden zullen voor de nodige overlast zorgen. Bewoners die technische vragen hebben kunnen terecht bij de opzichter Jan Hoetmer van Rochdale of de projectleider Marius van Pelt. Zij zijn beide bereikbaar via het algemene nummer van Rochdale: 020-215 00 00. Overige persoonlijke vragen kunnen worden gesteld aan de bewonersbegeleider Sharon Belgrave. Ook zij is bereikbaar via het algemene nummer.

Deel deze pagina