Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Studenten en statushouders samen in Spark Village

Publicatiedatum: 20-06-2018

We gaan van start met 240 woonunits op Amsterdam Science Park in Amsterdam Oost. De ene helft is bestemd voor statushouders en de andere helft voor studenten en jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar.

De verwachting is dat de mix van studenten, jongeren en statushouders voor veel diversiteit zorgt en dat deze mensen elkaar veel kunnen bijbrengen. In samenwerking met Academie van de Stad zetten een aantal bewoners zich in als community builder. Bijvoorbeeld door sociale activiteiten te organiseren en  bewoners met elkaar in contact te brengen. Het doel is een fijne plek voor iedereen om te wonen.

Spark Village

Het project heeft inmiddels ook een naam gekregen: Spark Village. Bedacht door Fanney Rutten, Noud van der Ven en Martijn Peetoom. Zij volgden het vak Placemaking op de Universiteit van Amsterdam. ‘Spark Village is de plek waar verschillende mensen, ambities en kennis tegen elkaar aan wrijven tot uit de vonken iets nieuws ontstaat’, aldus de studenten.

Aanmeldprocedure

De woningen worden in oktober 2018 opgeleverd. Ze zijn 24m2 en geschikt om alleen in te wonen. In het midden vind je een plein met groen en de gemeenschappelijke ruimte, ten behoeve van activiteiten. De gemeente Amsterdam heeft Science Park aangewezen als mogelijke plek om onder andere statushouders te huisvesten. Rochdale ontwikkelt en verhuurt de woningen, de UvA is eigenaar van de grond. Het is de bedoeling dat ze er de komende tien jaar blijven staan. Er geldt een speciale aanmeldprocedure voor dit project die te vinden is op woningnet.

Deel deze pagina