Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Studenten en statushouders samen op Science Park

Publicatiedatum: 20-07-2017

Er komen 240 woonunits op Amsterdam Science Park waarvan de ene helft bestemd is voor statushouders en de andere helft voor studenten en jongeren.

De handtekeningen zijn nu officïeel gezet. De gemeente Amsterdam heeft Science Park aangewezen. Rochdale ontwikkelt en verhuurt de woningen. De UvA is eigenaar van de grond. Het is de bedoeling dat deze woningen er de komende tien jaar blijven staan.
 
Huisvesting
De 240 woonunits hebben twee verdiepingen en staan in stroken naast elkaar (zie artist impression). Deze stroken hebben vervolgens bijzondere kleurrijke onderdoorgangen. Aan de zijde van de Startup Village komt een gemeenschappelijk plein waaraan ook de gezamenlijke ruimtes grenzen die in de stijl van de Startup Village worden gebouwd. Nezzt by De Meeuw is de aannemer die de huisvesting gaat bouwen.

Achterstand
Amsterdam bouwt tot en met volgend jaar 2700 extra woningen voor statushouders. De gemeente doet dat vooral door lege (kantoor)panden te verbouwen tot woonruimte en door tijdelijke bouw voor tien jaar te realiseren. Omdat Rochdale het als een kerntaak ziet om aan kwetsbare groepen mensen onderdak te bieden, werkt zij hier graag aan mee. Op 22 juni is er een informatiebijeenkomst geweest waarvoor omwonenden en eigenaars van bedrijven die daar zijn gevestigd zijn waren uitgenodigd.

Deel deze pagina