Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Studenten en statushouders samen op Science Park

Publicatiedatum: 14-06-2017

Er komen ongeveer 250 woonunits op Amsterdam Science Park waarvan de ene helft bestemd is voor statushouders en de andere helft voor studenten en jongeren.

De gemeente Amsterdam heeft Science Park aangewezen als mogelijke plek om onder andere statushouders te huisvesten. Rochdale ontwikkelt en verhuurt de woningen. De UvA is eigenaar van de grond. Het is de bedoeling dat deze woningen er de komende tien jaar blijven staan.

Startup Village

De omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd. De woningen bevinden zich straks naast het Startup Village. Dit is een duurzaam dorp, gebouwd van hergebruikte zeecontainers (zie foto) met verschillende afmetingen. Momenteel wordt er nog een eerste verdieping en evenementruimte gebouwd. Uiteindelijk zal het 'dorp' 31 containers tellen. Eerder zijn al vier tijdelijke nieuwbouwlocaties voor woningen van statushouders bekend gemaakt. De vierde locatie, Science Park, werd toen nog niet genoemd omdat Rochdale met de betrokken partijen nog in overleg was over de voorwaarden.

Achterstand

Amsterdam bouwt tot en met volgend jaar 2700 extra woningen voor statushouders. De gemeente doet dat vooral door lege (kantoor)panden te verbouwen tot woonruimte en door tijdelijke bouw voor tien jaar te realiseren. Omdat Rochdale het als een kerntaak ziet om aan kwetsbare groepen mensen onderdak te bieden, werkt zij hier graag aan mee. Op 22 juni is er een informatiebijeenkomst waarvoor omwonenden en eigenaars van bedrijven die daar zijn gevestigd zijn uitgenodigd.

Deel deze pagina