Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Terugblik: hulp bij betaalproblemen in coronatijd

Publicatiedatum: 13-08-2020

Huurders met betalingsproblemen kunnen altijd bij Rochdale terecht voor hulp. Vanaf het begin van de coronacrisis hebben we een stap extra gedaan: we riepen huurders op zich actief te melden wanneer hun inkomsten tijdelijk terugliepen. Samen zochten we naar een oplossing – maatwerk dus. Tijd voor een terugblik.

Eén op de vijf ondernemers 

Eén op de vijf huurders van bedrijfsruimten klopte bij Rochdale aan vanwege betalingsproblemen. ‘Dit zijn met name ondernemers in zwaar getroffen sectoren. Denk aan horecaeigenaren en sportschoolbeheerders,’ licht Marieke Pieters toe – hoofd Commercieel Vastgoed bij Rochdale. ‘Met een betalingsregeling voor de huur konden we een groot deel van deze zakelijke huurders helpen. Het gebruik van zo’n regeling loopt nu terug: van 20 naar 9 procent.’ 

160 particuliere huurders 

De huur betalen werd in de coronacrisis voor zo’n 160 huurders van sociale of vrijesector huurwoningen een probleem. Johan Wouters van de afdeling Incasso: 'Bij de meeste mensen was een incassotraject niet nodig en was een beetje extra tijd voldoende, om aanspraak te kunnen maken op een regeling. Zoals de tijdelijke overbruggingsregeling voor flexwerkers. Met andere huurders kozen we in goed overleg voor een betalingsregeling op maat. En voor een aantal huurders zoeken we nog naar een duurzame oplossing, bijvoorbeeld samen met partners als de gemeente of maatschappelijke dienstverleners'. 

 

Deel deze pagina