Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Terugblik symposium Samen werken aan sterke buurten

Publicatiedatum: 08-03-2019

Geen enkele organisatie ziet ‘de buurt’ als haar unieke domein, maar bijna iedereen voelt zich hier wel verantwoordelijk voor.

Op 13 februari organiseerde Rochdale samen met Aedes het symposium ‘Samen werken aan sterke buurten’. We kijken terug op een inspirerende en leerzame middag. Het belangrijkste leerpunt was dat niemand ‘de buurt’ als het unieke domein van zijn organisatie ziet, maar iedereen zich hier wel verantwoordelijk voor voelt. We zijn van elkaar afhankelijk, we hebben elkaar nodig. Het is zo belangrijk dat we uit onze comfortzone stappen en ons inleven in elkaars ‘domein’. En kwetsbaarheid is een breed begrip. Het is belangrijk dat we onze blik breed houden, en niet alleen op de voormalig GGZ-clienten focussen, maar juist ook gericht zijn op die mensen die we niet als vanzelf zien. Juist als corporatie kunnen we ook voor hen van betekenis zijn.

In de terugblik op het symposium ‘Samen werken aan sterke buurten’ leest u er alles over. O.a. wat volgens Hans Adriani van VNG, Jacobine Geel van GGZ Nederland, Cornel Vader van Leger des Heils en Adriaan Vonk van Aedes nodig is om buurten sterk te houden. Over de visie en aanpak van Rochdale, Duco Stuurman van gemeente Amsterdam, Harry Doef van Leger des Heils en Deborah Lauria van Clientenbelang Amsterdam. Bekijk wat de 130 deelnemers zagen en beleefden in een van de buurten waar onze gezamenlijke aanpak zo belangrijk is: Amsterdam Nieuw-West. En vergeet ook niet het uitgebreide kennisdossier.

 

Deel deze pagina