Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Tijdelijk kunstproject in de Breehorn

Publicatiedatum: 01-02-2017

De kunstenaars Nicolaas van de Lande en Mariska Koolen transformeren een leegstaande woning, klaar voor de sloop, tot een tijdelijk kunstwerk.

De twee kunstenaars, pas afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, zijn aan het werk in een van onze woningen in de Breehornstraat. Het kunstenaarsduo zet hun fascinatie voor industriële en gestandaardiseerde bouwmaterialen om in kunstwerken die een universele taal spreken. Het oude huis is gestript en wordt getransformeerd tot een tijdelijk kunstproject waarbij wanden en vloeren door dit duo opnieuw worden bekleed tot een specifiek decor.

Wijkaanpak
Rochdale investeert in Breehorn. Dit gebied, tot enkele jaren geleden verouderd en versleten, wordt een woonbuurt met een eigen, prettige identiteit waar het fijn is om te wonen. Zo ook wordt er een kindlint aangelegd. Dit kindlint moet een veilige looproute bieden voor kinderen naar school. Er komen 43 nieuwe eengezinswoningen met een binnenhof en 90 appartementen voor het hogere segment in de sociale huur. De sloop van de oude woningen gaat in februari van start. De nieuwbouw start in november 2017.

Feestelijke opening
Het kunstproject wordt feestelijk geopend op 10 februari van 19:00 tot 22:00. U bent dan van harte welkom. De openingsavond wordt gevuld met een interessante discussie tussen kunstenaars.

De tentoonstelling is open voor publiek elke dag tot en met 15 februari van 13:00 tot 18:00. Adres: Breehornstraat 113.

Deel deze pagina