Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Tips om zelf aan de slag te gaan met geldzaken

Publicatiedatum: 15-09-2022

Soms lukt het even niet om alle rekeningen te betalen. Dit kan iedereen overkomen. Om geldzorgen te voorkomen is het belangrijk dat u snel in actie komt. Er is vaak veel hulp beschikbaar. Wij zetten een aantal handige websites en hulpadressen voor u op een rij waarmee u zelf uw geldzaken op orde krijgt.

Geldfit.nl: voor gratis hulp en advies over uw geldzaken

Wilt u meer controle over uw geldzaken? Doe de anonieme online test op Geldfit.nl (Nederlandse Schuldhulproute) en zie gelijk hoe financieel fit u bent.
Na 5 korte vragen ontvangt u gratis een advies dat past bij uw financiële situatie. Ook ontvangt u tips over welke organisaties bij u in de buurt kunnen helpen uw geldzaken weer op orde te krijgen.

Toeslagen aanvragen

Heeft u recht op toeslagen of tegemoetkomingen? Of is uw recht veranderd? Dat kunt u zelf berekenen bij het Nibud. Ga naar de website

Leren omgaan met geld

Wilt u leren om beter met uw geld om te gaan? Vraag naar de mogelijkheden bij uw gemeente. Ook kunt u bijvoorbeeld een budgetcoach inschakelen die helpt uw geldzaken en administratie op orde te krijgen.
Neem contact op met uw buurtteam of gemeente voor de mogelijkheden:

Gemeente Amsterdam
Gemeente Diemen
Gemeente Landsmeer
Gemeente Purmerend
Gemeente Zaanstad

Heeft u meerdere schulden en kunt u deze niet meer zelf aflossen? Via de gemeente kunt u ook in contact te komen met een schuldhulpverlener. 

Hulp via een app

Loopt u achter met betalingen en weet u echt niet meer hoe u uw rekeningen moet betalen? De handige en eenvoudige fiKks-app brengt u in contact met een vrijwilliger (buddy) die u helpt om weer overzicht te krijgen in uw financiën. Zo krijgt uw hulp om van uw financiële problemen af te komen. Ga naar de website

Heeft u problemen met het betalen van de huur?

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op dan kijken wij samen naar een oplossing. 

Deel deze pagina