Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Tuinen in Amsteldorp op orde dankzij wijkbeheerder

Publicatiedatum: 20-07-2018

In Amsteldorp in Amsterdam Oost staan opvallend veel tuintjes er inmiddels goed bij. De aanpak van wijkbeheerder Jop Voet speelt hierbij een belangrijke rol.

Hij stuurde alle bewoners een brief met daarin het verzoek om de tuin goed bij te houden. Dat zorgt namelijk naast een betere leefbaarheid, ook voor meer veiligheid. Zo wordt het voor inbrekers een stuk lastiger om te schuilen of onopvallend in te breken wanneer hoge struiken op tijd worden gesnoeid.

Tuinadvies

Verder werd in de brief uitgelegd dat Jop ook rondes in de buurt loopt om de tuinen te controleren. Afhankelijk van hoe de tuin erbij staat van de betreffende bewoner, zat er bij de brief ook een kaartje met daarop een reactie. Bijvoorbeeld ‘Prachtig!’, of ‘Let op!’ of ‘Actie!’ Met op de achterkant van het kaartje een toelichting. Bijvoorbeeld dat heggen niet hoger mogen zijn dan 1,80 meter.

Aanpak slaat aan

Bewoners kwamen door deze oproep in beweging. Degenen die er zelf niet toe in staat waren, krijgen hulp van Groene vingers. Zij schakelen hier weer vrijwilligers voor in. Ook Stichting Present is bij het project betrokken. Deze organisatie laat bedrijven of organisaties aan teambuilding werken via vrijwilligerswerk. Op de foto is te zien hoe scholieren die worden begeleid door Present samen met Job een tuin opknappen van een bewoner die het zelf niet kan. Samen met Present wordt gekeken hoe deze actie elk jaar te herhalen. De woningen van Rochdale in Amsteldorp worden in de nabije toekomst opgeknapt.

Deel deze pagina