Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Van plastic zak tot gevelbord met een verhaal

Publicatiedatum: 18-10-2017

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (21-29 okt) zijn ze voor het eerst te zien; de gevelbordjes van Rochdale.

Met daarop het logo van Rochdale en onsverhaal.nl. Ze zijn gemaakt door Bob Vos en Allessandro ladarola van Polimeer. Deze twee designers worden gedreven door duurzaamheid. Vooral het proces en gebruik van materialen staat voor hun centraal. Elk gevelbordje is gemaakt van ongeveer twintig plastic tassen die verhit en geperst zijn tot de uiteindelijke vorm. Door verschillende kleuren plastic te gebruiken, ontstaat een gemarmerd effect. Daarom ziet geen enkel exemplaar er hetzelfde uit. De plastic zakken zijn ingezameld bij bewoners. In feite is de beste term voor dit proces ‘upcycling’ omdat het materiaal wordt opgewaardeerd.

Moderne poort
Rochdale loopt al langer met het idee rond om naambordjes op de gevels van haar complexen te hangen, zoals dat vroeger ook gebeurde. Birgitte de Maar, raad van bestuur Rochdale: ‘Omdat we alleen een bordje aan de gevel anno 2017 wat eendimensionaal vinden, en wij ook een plek zoeken waar we verhalen digitaal kunnen delen, kwamen we al snel op dit idee. Op onsverhaal.nl vind je straks verhalen van bewoners, een inkijkje in hun leven. En verhalen van medewerkers van Rochdale die over hun werk vertellen. Zo creëren we een moderne poort naar meer informatie over beide leefwerelden’, aldus De Maar.

Jeruzalem
Dit najaar wordt het eerste bordje opgehangen in de wijk Jeruzalem in Amsterdam Oost. Een mooi moment omdat daar enkele woningen worden opgeleverd en de vernieuwing in deze wijk steeds zichtbaarder wordt. Daar past een uniek en opgewaardeerd gevelbordje bij met verhalen achter de voordeuren van dit karakteristiek wijkje.  

Ook de sneakpreview zien? De Dutch Design Week is van 21 tot 29 oktober, van 11:00 - 19:00 uur Polimeer is op zondag 22 oktober en zaterdag 28 oktober aanwezig. Ze staan in het Temporary Art Centre (TAC). Vonderweg 1, 5611BK Eindhoven. Toegang is 3 euro aan de deur. Voor de gehele expositie betaalt u 19,50 euro.

Deel deze pagina