Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Van zwerfafval tot design in A’dam Zuidoost

Publicatiedatum: 24-10-2018

In Amsterdam Zuidoost loopt een project om spullen te recyclen en tegelijkertijd het probleem van grof vuil aan te pakken.

Het onderzoeksproject heet MADE IN ZUIDOOST en is een initiatief van ONBETAALBAAR. Een collectief van meubelmakers, stoffeerders schrijvers, filosofen, designers, restaurateurs en grafici. Zij werken vanuit de filosofie dat ieder object zijn eigen verhaal heeft: materialisme met emotie. Het collectief is uitgenodigd in Zuidoost door FRASCATI in het kader van het theaterprogramma De (on)vertelde Stad: stadslaboratorium voor onvertelde verhalen.

Eigen verhaal

Rochdale loopt vaak aan tegen ongewenst afval en gebruikte voorwerpen die mensen achterlaten rondom de flats in Zuidoost waar veel woningen worden verhuurd. Zo ook bij de flat Hogevecht. Daarom stelt Rochdale een ruimte beschikbaar in deze flat die als atelier dient. Hier wordt het gevonden restmateriaal, én de spullen die bewoners doneren (her)ontworpen tot designmeubels. 

Programma

Mensen die in en rondom Hogevecht wonen, hebben inmiddels een brief gehad met een oproep om hun spullen in te leveren. Van zaterdag 27 t/m woensdag 31 oktober kan iedereen er een kijkje nemen hoe deze spullen worden getransformeerd. In het weekend van 2 en 3 november is er een expositie en een week later worden er op zaterdag (10 november) op De Veiling der Dingen in theater en voormalig handelshuis Frascati de spullen per opbod verkocht. Of tegen een bijzonder tegenprestatie. De opbrengst wordt gedoneerd aan een project in Zuidoost.

Kijk voor meer informatie op de website van ONBETAALBAAR

Deel deze pagina