Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Vandaag is het Dag van het huren

Publicatiedatum: 07-10-2017

Rochdale ziet deze dag liever als de dag van de huurder! En vindt dat we er iedere dag voor de huurder moeten zijn.

Dat zijn we steeds meer. Via social media en livechat 24 uur per dag toegankelijk al komt de reactie als het geen spoed is, misschien pas de volgende werkdag om 9 uur.

Hoe persoonlijk we het online contact ook maken, een echt gesprek waarbij je elkaar kunt zien en horen is vaak toch het prettigst. Daarom organiseren we steeds vaker bijeenkomsten om van gedachten te wisselen. In het kader van de Nationale Burendag en Dag van de huurder kwamen we vorige week bijeen met de bewoners van de Albert Loethoelistraat in Diemen.

Koffie en ideeën

Op initiatief van de huurdersvereniging Diemen nodigden we bewoners uit om een kopje koffie te komen drinken in de entreehal, om met ons maar vooral met elkaar kennis te maken. Met een kop koffie en wat lekkers vroegen we de bewoners hoe we samen het wonen prettiger, beter kunnen maken. Er volgden vele gesprekken waarin al zoveel ideeën naar boven kwamen. Zo raakten we in gesprek met een 14-jarig meisje die mee wil doen met de Nationale Voorleeswedstrijden en voorleesmiddagen leuk zou vinden. En een buurtgenoot die kickbokslessen geeft en de kinderen van de flat een aantal gratis lessen zou willen geven.

Wat een talent!

Ook was er iemand die heel goed kan koken en een keer een kookworkshop wil geven aan bewoners. En een bewoner die wil  tolken voor Marokkaanse bewoners die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn. Allemaal mooie voorbeelden die nu uitgewerkt kunnen worden. Actieve bewoner, Anja Stakenburg, Flatmaker in de flat aan de overkant Rode Kruislaan) heeft hier al veel ervaering mee en gaat samen met de enthousiaste bewoners aan de slag om concrete acties of activiteiten op te zetten.

Iedereen is welkom

Ook huurders die eenzaam lijken te zijn wil huurdersvereniging Diemen graag betrekken bij de activiteiten. Veel van de bewoners gaven aan het initiatief te waarderen en elkaar vaker te willen ontmoeten. “Wat een leuke bijeenkomst, ik wil graag mijn buren beter leren kennen en iets doen waar ik goed in ben om elkaar te helpen.” 
“Het is fijn om elkaar te kunnen ontmoeten, voor herhaling vatbaar.” 

Deel deze pagina