Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Veel te beleven op de Brandarisdag in Zaandam

Publicatiedatum: 22-01-2019

Afgelopen zaterdag was de Brandarisdag. Een buurtfeest speciaal voor bewoners van de flat Brandaris in de wijk Poelenburg, Zaandam. Veel bewoners kwamen langs en er was van alles te doen en te beleven.

Het heerlijke zonnetje maakte het feest helemaal compleet. De kleintjes vermaakten zich met knutselen, er was een voorleeshoek en een grabbelton. Bewoners maakten kennis met workshops over de gevechtssport capoeira en voetbal georganiseerd door het Zaans Sportbedrijf. JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gaf voorlichting over een gezonde levensstijl. Jongeren wonend in de flat gaven spontaan een dansshow en de rappers van de toekomst lieten hun talent horen. De lekkere zelfgemaakte hapjes van bewoners en de koffie tuktuk vielen goed in de smaak.

Samen werken aan de toekomst

De Brandarisdag is georganiseerd door studentes van STIPP in samenwerking met bewoners, het Sociaal Wijkteam, de gemeente Zaanstad en Rochdale. Het doel is om bewoners te verbinden om zo de leefbaarheid te verbeteren. De bewoners zien dat er meer wordt samengewerkt om de leefbaarheid te verbeteren. Uiteraard zijn er nog aandachtspunten, maar we zijn op de juiste weg. Kortom, een zeer geslaagde dag waar we trots op mogen zijn.

Deel deze pagina