Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Veel vragen op druk bezochte bijeenkomst in Vogelbuurt

Publicatiedatum: 24-10-2017

Afgelopen week was er een extra bijeenkomst met bewoners in de Vogelbuurt. Die was nodig omdat nog lang niet op alle vragen omtrent de grondige opknapbeurt van hun woningen een antwoord was gegeven.

Op deze bijeenkomst (zie foto) kwamen alle vragen aan bod. Enkele voorbeelden: Wat gebeurt er met de scheuren in de muur van mijn woning? Hoe lang moeten jullie in mijn woning zijn om alles op te knappen? Kan ik er gewoon blijven wonen of moet ik ergens anders naar toe? Krijg ik een nieuwe voordeur? Worden alle raamkozijnen vervangen? Wordt mijn woning helemaal geïsoleerd? En nog veel meer. Vooralsnog hebben medewerkers van Rochdale op alle vragen een antwoord kunnen geven.

Voorbereidingen
Rochdale gaat de woningen die zijn verdeeld over vier complexen, renoveren en groot onderhoud uitvoeren. Zo worden bijvoorbeeld de dakpannen vervangen, er wordt geïsoleerd, de dakgoten worden aangepakt en het metselwerk wordt hersteld. De bestaande houten kozijnen blijven behouden maar worden wel opgeknapt. De aluminium schuiframen worden vervangen voor draaiende houten ramen en voorzien van isolatieglas. De huidige voordeuren maken plaats voor nieuwe waarbij rekening wordt gehouden met de oorspronkelijke staat en uitstraling. Ook krijgen alle woningen een mechanische ventilatie.

Huurders en particuliere eigenaren
In deze complexen wonen zowel huurders als particuliere eigenaren. Deze twee partijen bepalen de aanpak dus samen met Rochdale. Zo’n proces kost meer tijd en is ook nog eens nieuw. Het projectplan is inmiddels door de particuliere eigenaren goedgekeurd. Binnenkort wordt duidelijk of het projectplan ook wordt gedragen door de bewoners, en dan volgt er een gesprek met het stadsdeel die toetst of Rochdale en de Projectcommissie op één lijn zitten. De planning is om medio 2018 te beginnen.

Deel deze pagina