Nieuwsbericht

Vernieuwing Zuidelijk Veld Kolenkitbuurt

Publicatiedatum: 29-04-2015

Eindelijk duidelijkheid voor de bewoners van de Kolenkitbuurt die al meerdere jaren wachten op vernieuwing van de buurt.

(vlnr) Bestuurders Gerard Andriesen (Stadgenoot), Jeroen van Berkel (Stadsdeel West), en René Grotendorst (Rochdale) schudden elkaar de hand nadat de handtekening officieel is gezet. Ze gaan woningen renoveren en nieuwe woningen bouwen. Een deel wordt casco verkocht, een ander deel blijft in de sociale huur. De vernieuwing van het Zuidelijk Veld van de Kolenkitbuurt die op de achtergrond is te zien, gaat verder. Ook de openbare ruimte krijgt een nieuwe uitstraling.

Stil gelegen
Eind 2008 kwam de uitvoering van de vernieuwingsplannen stil te liggen, vooral vanwege de crisis die ook woningcorporaties raakte. Het Zuidelijk Veld is één van de drie gebieden binnen de Kolenkitbuurt. De Ringspoorbaan, A10, Bos en Lommerweg en Erasmusgracht vormen de begrenzing. Sinds ruim tien jaar is er in de Kolenkitbuurt sprake van stedelijke vernieuwing. Rond 2020 is deze afgerond. Dan is een groot deel van de 2500 woningen vernieuwd, en is de openbare ruimte heringericht.

Bewonersbijeenkomst
De overeenkomst komt in de eerste week van juni ook aan bod tijdens een bewonersbijeenkomst in de Raadzaal van Stadsdeel West aan het Bos en Lommerplein 250. Deze avond begint om 20.00 uur. Informatie hierover volgt nog. Bewoners en andere betrokkenen ontvangen binnenkort een brief. (fotografie: Elmer van der Marel)

Deel deze pagina