Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Verruiming voorrangsregeling Van Groot naar Beter

Publicatiedatum: 06-03-2019

De verhuisregeling van Groot naar Beter geldt nu ook voor Amsterdammers met een Amsterdamse woning met vier kamers.

De verhuisregeling van Groot naar Beter geldt nu ook voor Amsterdammers met een Amsterdamse woning met vier kamers. Met de 'Van Groot naar Beter-regeling' helpt Rochdale huurders die te groot wonen verhuizen naar een kleinere, passende woning. Denk hierbij aan een woning die gelijkvloers is, een liftvoorziening heeft of op de begane grond is, of een seniorenwoning.

Amsterdamse huurders met een woning van vier kamers en ten minste 70 m2, komen nu dus ook in aanmerking voor onze doorstroomregeling Van Groot naar Beter. Eerst was de regeling alleen voor huurders die verhuizen uit een woning van vijf of meer kamers.

Voorrang op een kleinere woning

Met de regeling kunnen huurders versneld doorstromen naar een kleinere woning. De bedoeling is dat er een woning wordt achtergelaten van minimaal 70 m2 met vier of meer kamers. Ook moet het zo zijn dat de nieuwe woning maximaal 60 m2 of een seniorenwoning is, en het huishouden uit maximaal drie personen bestaat.

Bijzondere verhuisregelingen

Amsterdam heeft twee bijzondere verhuisregelingen: Van Hoog naar Laag en Van Groot naar Beter. Amsterdammers met een sociale huurwoning kunnen zo binnen de gemeente Amsterdam met voorrang verhuizen. De corporatie zorgt ervoor dat de netto huur van de nieuwe woning niet hoger is dan de netto huur van de oude woning. Let op: Dit geldt niet voor verhuizing naar een nieuwbouwwoning, dan kan de nieuwe huur afwijken. Vooral ouderen kunnen hiervan profiteren.

Deze regeling geldt alleen bij verhuizingen binnen de gemeente Amsterdam. De deelnemende corporaties zijn: de Alliantie, De Key, Eigen Haard, Rochdale, Stadgenoot, Woonzorg Nederland en Ymere.

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over de doorstroomregelingen, de voorwaarden en bij wie u deze kunt aanvragen

 

 

Deel deze pagina