Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Vier organisaties pitchen voor Woonchallenge Hofgeest

Publicatiedatum: 02-04-2019

Hoe kunnen we een leegstaande ruimte in de flat Hofgeest (Amsterdam Zuidoost) zo verhuren dat het iets moois toevoegt in de buurt? Om hierop antwoord te krijgen startte woningstichting Rochdale de ‘Woonchallenge Hofgeest’. De uitdaging: schrijf een kort en bondig bedrijfsplan over zowel de invulling van de ruimte als dé bijdrage aan de buurt. Er kwamen maar liefst twaalf plannen binnen waaruit we de vier beste selecteerden. Op donderdag 4 april pitchen deze organisaties hun plan voor een jury en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Er kwamen uiteenlopende plannen binnen waarbij de hoge mate van creativiteit opviel. De vier organisaties die hun plan voor de jury pitchen zijn:

  • New Potentials, een samenwerking van Batirion, Script Architecture, Hemelsbreed, PLEK enZO en Eensterkverhaal.nl. In dit project draait het om het bieden van ondersteuning aan ondernemende starters. Er wordt een plek gecreëerd om te wonen, samen te leven en te ondernemen.
  • Casa Hofgeest, een samenwerking van Unite Multizorg, ProFor, Bloei & Groei, HUNK design en Placemakers. Een combinatie van een ontmoetings- en verbindingsplek voor buurtbewoners, een woonplek aan 8 LVB-jongeren en dé schakel in het netwerk in de H-buurt.
  • MultiThuis Hofgeest, een initiatief van MultiPlusZorg. Een begeleid zelfstandig wonen project voor 8 jongens met een multiculturele achtergrond en laaggemeten IQ. Deze jongeren organiseren activiteiten in en voor de buurt.
  • The Commons, een samenwerking van Kantelingen BV, Stichting Huntu Makandra, Stadsdorp Zuidoost en Temp.architecture.urbanism. Een wooncoöperatie voor zeventien ouderen uit de Bijlmer. Op de begane grond is een gemeenschappelijke ruimte voor activiteiten in de buurt, die toegang geeft tot de buurttuin.

Pitchmiddag

De pitchmiddag is op donderdag 4 april vanaf 15.00 uur (einde rond 18.30 uur) bij BCN Amsterdam Arena (Hoogoorddreef 5, Amsterdam). Tijdens deze middag presenteren de kandidaten hun plan aan de jury bestaande uit:

  • Birgitte de Maar, Raad van Bestuur, Woningstichting Rochdale
  • Fulco Treffers, architect & stedenbouwkundige, 12N Urban Matters
  • Dirk de Jager, dagelijks bestuur, stadsdeel Amsterdam Zuid-Oost
  • Henrike Klok, roerganger huisvesting kwetsbare groepen, Woningstichting Rochdale

Daarnaast wordt advies gevraagd aan ‘lokale helden’. Hiervoor hebben we een aantal huurders en professionals uit de buurt uitgenodigd.  

Aan het eind van de middag wordt de winnaar van de Woonchallenge Hofgeest bekendgemaakt. Rochdale werkt vervolgens het plan samen met de winnaar verder uit en beoordeelt het op haalbaarheid (zowel financieel, bouwkundig als in bijkomende wet- en regelgeving). Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij de pitchmiddag aanwezig te zijn. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar inforochdalenl o.v.v. ‘Woonchallenge’.

Kijk voor meer informatie op de projectpagina over Woonchallenge Hofgeest.

 

Deel deze pagina