Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Villa Vrolijk verhuist naar Zuidoost

Publicatiedatum: 02-07-2020

In een grote woning in een wijkje in Zuidoost komt straks een heel bijzonder zorgconcept: Villa Vrolijk, een huis voor kinderen met een beperking.

Villa Vrolijk biedt een logeeropvang, thuisondersteuning en individuele begeleiding voor kinderen met een (meervoudige) beperking. De oprichter Anja Kramer is dit zorgconcept begonnen met het idee dat het mogelijk moest zijn om in een gezellige, vertrouwde omgeving zorg te bieden waarbij het kind zich echt thuis kan voelen.

De Villa zit nu midden in de verhuizing. De kinderen worden intensief betrokken bij de nieuwe plek. Ze komen uit Noord waar het ook heel prettig was, maar dat huis werd zo langzamerhand te klein. Het idee van Anja bleek zo goed aan te sluiten bij de behoefte van ouders dat er nu 15 kinderen regelmatig opgevangen worden en er al een wachtlijst is. Maar bijna alle ouders en kinderen willen blijven als ze eenmaal onderdeel zijn van Villa Vrolijk. 

Meer kamers nodig

De kinderen worden groter en er komen nieuwe kinderen bij. Daarom zochten ze een groter huis. Rochdale had een zeer grote woning (6 slaapkamers) aan het Goedgeluimdhof in Amsterdam Zuidoost, die niet makkelijk verhuurbaar was aan een groot gezin. Precies op het goede moment kregen we contact met Villa Vrolijk en konden we hen dit aanbod doen. 

Het huis is een gewoon huis met een tuin in een gewone wijk. Het ligt in een hofje waardoor de kinderen beschermd en zonder auto`s lekker met andere buurtkinderen buiten kunnen spelen. Rochdale is blij met de samenwerking. Er is grote behoefte aan kleinschalige huiselijke opvangplekken voor kinderen met een beperking. En op deze manier maken deze kinderen én de begeleiders onderdeel uit van de buurt en kunnen zij als buurtbewoners ook een bijdrage leveren aan de buurt. Gewoon door elkaar tegen te komen en te spelen, maar misschien ook door klusjes te doen; oud papier wegbrengen of een boodschapje halen. 
Maar nu eerst verhuizen en wennen aan de nieuwe opvangplek.
 

 

Deel deze pagina