Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Vloeren en balkons van Rochdale in orde

Publicatiedatum: 08-03-2017

Volop in het nieuws vandaag is woningcorporatie Breburg Wonen die geen enkel risico neemt en daarom de huurders nadrukkelijk heeft gevraagd om geen gebruik te maken van hun balkon.

Goed dat Breburg het zekere voor het onzekere neemt en dit proactief op pakt. Kennelijk staat de veiligheid van de huurders voorop. De kwaliteit van de balkon- en galerijvloeren van onze woningen zijn in orde. Dat blijkt uit bouwtechnisch onderzoek wat we eerder hebben gedaan toen er in de wijk Poelenburg in Zaandam enige onrust bestond over de kwaliteit van galerij- en balkonvloeren van sommige flats.

Betonnen consoles ondersteunen
In 2016 heeft Rochdale de kwaliteit van de galerij- en balkonvloeren in álle galerijflats laten onderzoeken door een extern bureau. In Poelenburg gaat het om twee soortgelijke flats als de Lobeliusstraat: de E. Heimansstraat en de Suringastraat, de Thijssestraat en de Oudemansstraat. Het resultaat: alle galerij- en balkonvloeren van deze twee flats worden ondersteund door een betonnen console; een soort betonnen balk onder de vloer. Hierdoor is er geen gevaar voor bewoners en omwonenden. 

Verplicht onderzoek
Minister Blok en de Rijksdienst hebben eigenaren van galerijflats per 1 januari 2016 verplicht om de constructieve veiligheid van de galerij- en balkonvloeren te laten onderzoeken. Dit onderzoek moet vòòr 1 juli 2017 zijn afgerond. Het gaat om galerijflats met zogenaamde uitkragende galerij- en balkonvloeren. Dat zijn vloerconstructies waarbij de betonnen etagevloeren van binnen het gebouw naar buiten doorlopen. Die vloeren zijn vast gestort aan de binnenvloer van de woning, zodat ze als galerij of balkon kunnen uitsteken.

Deel deze pagina