Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Voormalig fabrieksgebouw in Zaandam gekraakt

Publicatiedatum: 03-05-2017

Een voormalig bedrijfspand van Rochdale aan de Oostzijde in Zaandam is gekraakt. De krakers forceerden een hek aan de voorzijde van het gebouw en zijn met een kampeerbus naar binnen gereden.

Het gebouw is namelijk in een zeer slechte staat. Er ontbreekt een gedeelte van de buitenmuren, ramen zijn kapot en er is geen water, stroom, gas en licht.

Aangifte gedaan
De krakers komen uit een bedrijfspand dat leeg staat op het braakliggende terrein Kan Palen aan de Westzijde. Op dezelfde dag dat zij door de politie uit dit gebouw zijn ontruimd, trokken de krakers in ons bedrijfspand. Een medewerker van Rochdale sprak met de krakers, maar zij maakten duidelijk  te willen blijven. Daarom is er aangifte gedaan bij de politie. Kraken is verboden, het overtreden van deze wet is niet acceptabel. Woningen (en datzelfde geldt voor bedrijfspanden) van ons mogen nooit worden gebruikt voor activiteiten die in strijd zijn met de wet. Daarnaast is het gebouw niet veilig en is het er gevaarlijk om te verblijven.

Overlast
Het voormalig fabrieksgebouw is in het verleden gebruikt door de brandweer als oefenlocatie. Nu staat het al enige tijd leeg. Verhuur is niet mogelijk omdat het eerst aangepakt moet worden. Datzelfde geldt voor antikraak. Er zijn plannen voor herontwikkeling, maar dit gaat nog enige tijd duren. Omwonenden maken zich ongerust en zijn bang voor overlast.

Deel deze pagina