Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Webinar over de rol van corporaties bij schuldpreventie

Publicatiedatum: 26-10-2020

Armoede en schulden zijn hardnekkige problemen; van grote invloed op het persoonlijk leven, maar niet zo simpel aan te pakken. Omdat ze van invloed zijn op zoveel facetten in het dagelijks leven, willen we ze het liefst voorkomen.

Op donderdag 29 oktober a.s. organiseert Rochdale de online bijeenkomst Schuldpreventie huurder – verantwoordelijkheid van de corporatie?’ Deze bijeenkomst is voor bestuurders, beslissers en strategen van corporaties en partnerorganisaties die zich bezighouden met het voorkomen van armoede en schulden en het bevorderen van financiële zelfredzaamheid van onze huurders. Deze bijeenkomst moest eerder dit jaar vanwege de toen geldende coronamaatregelen worden afgelast en wordt nu online georganiseerd. Aanmelden is verplicht!

Niet de verantwoordelijkheid van corporaties?

De kerntaak van de corporatie is helder, maar betekent dat dan ook dat onze rol daar ophoudt? Tot hoever gaat de verantwoordelijkheid van corporaties? En op welke manieren kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de financiële positie van onze huurders? Op manieren die misschien wel buiten de gebaande paden gaan? Vragen waarover we met elkaar in gesprek gaan. 

Samen tegen armoede in Amsterdam

Rochdale ziet het als haar verantwoordelijkheid om samen met partners te werken aan sterke buurten. Armoede en schulden horen daar niet bij. Daarom zijn we samen met de gemeente Amsterdam en maatschappelijk diensterverleners MaDiZo, SEZO en Doras, in Amsterdam Noord, Zuidoost en Nieuw-West gestart met het aanbieden van  budgetgesprekken aan huurders. Zo hopen we dat huurders financieel sterk blijven en inzicht krijgen in hun financiën. Want een kwart van de huurders zit financieel klem. Tijdens deze bijeenkomst wordt deze samenwerking bekrachtigd en worden de eerste resultaten gedeeld. Bent u binnen uw corporatie actief op het gebied van schuldpreventie en financiële zelfredzaamheid? Meld u dan aan voor de online bijeenkomst. Praat mee over de kansen en uitdagingen die voor ons liggen. Laat u inspireren door sprekers zoals Joris Luijendijk, Marjolein Moorman, Will van Schendel, Hester van Buren en huurders die zelf te kampen hebben gehad met schulden. 

Praktische informatie en aanmelden

Online bijeenkomst: Schuldpreventie huurders – verantwoordelijkheid van de corporatie?      
Datum/Tijd: Donderdag 29 oktober 2020 van 15.15 uur tot 17.00 uur.                                         
Voor wie? Voor bestuurders, beslissers en strategen van corporaties en partnerorganisaties.
Aanmelden: Stuur een e-mail naar Edward Gubbels. Zet in uw e-mail dat u uw graag wilt aanmelden voor deze webinar, u ontvangt vervolgens een bevestiging. 

Klik hier voor meer informatie over het programma

Deel deze pagina