Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

'Week tegen Eenzaamheid' - het verhaal van de buurtkamer Rode Kruislaan

Publicatiedatum: 05-10-2021

De Week tegen Eenzaamheid (30 september t/m 7 oktober) is bijna voorbij. In deze week staat ontmoeting en verbinding met anderen centraal. Buurtkamers in onze wijken spelen daarin een belangrijke rol. Het is dé ontmoetingsplek waar buren met elkaar in gesprek raken en elkaar beter leren kennen. Zo ook op de Rode Kruislaan in Diemen.

Vier jaar geleden stonden de zogenoemde 'Flatmakers' van de Rode Kruislaan nog met een tafel bij de lift op de begane grond, met koffie en wat lekkers om met de bewoners een praatje te maken. Bewoners raakten met elkaar aan de praat. Ze leerden elkaar beter kennen. En ze gingen samen van alles organiseren. Dit werd zo een succes, dat vorig jaar een eigen buurtkamer werd geopend. Helemaal beheerd door buurtbewoners. 

Een fijne ontmoetingsplek waar buurtactiviteiten kunnen worden georganiseerd. En waar buurtbewoners klaar staan voor andere bewoners die het nodig hebben. 
In onze speciale bewonersmagazine delen een aantal flatmakers hun verhaal. Lees hier de verhalen van de mensen van de Rode Kruislaan buurtkamer.

Heeft u ook een goed idee?

Het is natuurlijk niet alleen tijdens de Week van de Eenzaamheid belangrijk om naar elkaar om te kijken. Om prettig te wonen is het fijn om goed contact te hebben met buurtbewoners. Heeft u een goed idee waarbij buren elkaar beter leren kennen of elkaar kunnen helpen? Misschien kunnen wij een bijdrage leveren. We denken graag met u mee. Lees hier meer over bewonersinitiatieven

 

.

Deel deze pagina