Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Wie geeft leegstaande ruimte een nieuwe invulling?

Publicatiedatum: 22-01-2019

Hoe kunnen we een leegstaande ruimte in de flat Hofgeest zo verhuren dat het iets moois toevoegt in de buurt? Om hierop een antwoord te krijgen, en een geschikte huurder te vinden, heeft Rochdale De Woonchallenge Hofgeest in het leven geroepen.

Op 19 februari is er een kijkmiddag op de locatie om de ruimte te bezichtigen en vragen te stellen. Deze challenge is een open vraag aan zorgaanbieders, aanbieders in het sociaal domein, bewonersinitiatieven, architecten en innovatieve doeners en denkers. De bedenkers van het beste idee krijgen de kans om hun concept, samen met Rochdale, echt uit te gaan voeren.

Wat biedt Rochdale precies aan?

De leegstaande ruimte bevindt zich in de flat Hofgeest op de begane grond en eerste verdieping. Op de eerste verdieping zijn nu 8 onzelfstandige huurwoningen. Op de begane grond is een grote ruimte die vroeger diende als werkplek en die omgebouwd kan worden. Daar ligt een prachtige kans, bijvoorbeeld voor een winkeltje, café of ontmoetingsplek. De gevel kan eventueel ook open gemaakt worden met een deur of een groot raam. In het ideaalbeeld spelen de nieuwe huurders van de eerste verdieping ook een rol in de invulling van deze ruimte.

Procedure Woonchallenge

De kijkdag biedt ook de kans om in contact te komen met lokale initiatieven en andere organisaties die interesse hebben in deelname aan de challenge. Enthousiast geworden? Tot en met 27 maart kunnen geïnteresseerden online een plan indienen. Uit alle inzendingen maakt de jury een selectie en de geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een pitchmiddag op donderdag 4 april. Tijdens deze pitchmiddag presenteren de kandidaten hun plan aan de jury en andere aanwezigen en wordt de uiteindelijke winnaar gekozen!

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om samen met andere organisaties mensen zó te huisvesten dat zowel de huurder als de buurt hier beter van wordt. Een nieuwe en innovatieve manier om dit te realiseren is het organiseren van een Woonchallenge.

Deel deze pagina