Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Woningen op Science Park later opgeleverd

Publicatiedatum: 24-10-2018

De eerste woningen in het project Spark Village in Amsterdam Oost worden enkele weken later opgeleverd dan gepland. De bewoners, deels statushouders, zouden eind deze maand de sleutel krijgen.

De woningen zijn nog niet klaar, het lukt de aannemer niet om de badkamers op tijd geleverd te krijgen. De betreffende leverancier kampt met een gebrek aan personeel. De bewoners moeten daarom nog even geduld hebben.

Langer in opvangcentrum

Rochdale vindt het erg vervelend. De statushouders hebben namelijk al een huurcontract met de datum van eind oktober ondertekend. Nu moeten veel mensen alsnog langer in het opvangcentrum blijven waar ze nu onderdak hebben. Voor twee personen wordt gezien hun situatie tijdelijk een ander onderkomen geregeld. De  extra veroorzaakte onkosten voor deze mensen, worden door Rochdale vergoed. Ook de aannemer vindt het erg vervelend en doet er alles aan om zo snel mogelijk de woningen gereed te maken.    

Woonunits Science Park

Er komen op Science Park 240 woonunits, de ene helft is bestemd voor statushouders en de andere helft voor studenten en jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar. De woningen zijn 24m2 en geschikt om alleen in te wonen. In het midden vind je een plein met groen en de gemeenschappelijke ruimte, ten behoeve van activiteiten. De Gemeente Amsterdam heeft Science Park aangewezen als mogelijke plek om onder andere statushouders te huisvesten. Rochdale ontwikkelt en verhuurt de woningen, de UvA is eigenaar van de grond. Het is de bedoeling dat ze er de komende tien jaar blijven staan.

Deel deze pagina