Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Woningruilen Amsteldorp voor betere doorstroming

Publicatiedatum: 02-03-2017

Uit eerder onderzoek door Kennisland in de wijk Amsteldorp blijkt dat bewoners best graag willen verhuizen naar een meer passende woning, maar dat ze het nog belangrijker vinden om in de buurt te blijven.

Wat blijkt is dat in de praktijk het lastig is om een geschikte woning in dezelfde buurt te vinden. Ook weten veel bewoners helemaal niet dat ruilen een optie is. Daarom starten Ymere en Rochdale de komende acht weken met de woningruilweken in Amsteldorp.

Graag in de buurt blijven
Bewoners in deze wijk  kunnen met elkaar van woning ruilen als er voor beide sprake is van een beter passende woning. Ook als je bijvoorbeeld kijkt naar de gezinssamenstelling. Wellicht bieden de inzichten handvatten waar zowel de bewoners als Rochdale en Ymere van kunnen profiteren. Ook de gemeente Amsterdam en Kennisland ondersteunen dit initiatief.

Start woningruilweken
De woningruilweken starten officieel tijdens het stadsgesprek op 9 maart in de Open Hof in de wijk Amsteldorp (Fahrenheitstraat 115, Amsterdam). Tijdens dit gesprek wordt er gesproken met professionals en buurtbewoners over de woningruilweken. Ook wethouder Laurens Ivens is hierbij aanwezig. Van 18 tot 20 uur kunnen huurders van Rochdale en Ymere uit Amsteldorp hier terecht voor meer informatie over de woningruilweken.

Deel deze pagina