Nieuwsbericht

Wooncomplex in Nierkerkestraat krijgt alsnog opknapbeurt

Publicatiedatum: 26-09-2016

Rochdale gaat samen met het stadsdeel het wooncomplex in de Nierkerkestraat in Amsterdam Nieuw-West opknappen.

De vraag naar woningen voor statushouders met een verblijfsvergunning is acuut. Dit complex is ook gezien de oppervlakte van sommige woningen uitermate geschikt om een aantal statushouders te huisvesten met hun gezin. Daarnaast krijgen ook andere woningzoekenden een kans om een woning in dit complex te huren, waardoor je een goede menging krijgt.

Vijf jaar
De huidige bewoners en omwonenden zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst waar de plannen verder worden toegelicht. Stadsdeel Nieuw-West heeft in samenspraak met Rochdale besloten om het complex nog vijf jaar te gebruiken. De toegezegde sloop is daarmee uitgesteld. Het grootste gedeelte van de buurt is de afgelopen jaren vernieuwd. Ook het wooncomplex aan de Nierkerkestraat is onderdeel van de stedelijke vernieuwing. De woningen worden van binnen aangepakt maar ook de buitenkant waardoor dit gebouw straks qua uitstraling beter aansluit op de rest van de buurt.
 
Afspiegeling
Niet alleen statushouders zoeken snel naar een woning, ook andere woningzoekenden zijn geholpen met een woning die direct beschikbaar is. Ook al is dat tijdelijk. De Nierkerkestraat is een geschikte plek, de samenstelling wordt een afspiegeling van de samenleving. Verder worden onder andere de tuinen en de entrees opgeknapt. Aan de bewoners én buurtbewoners wordt ook gevraagd om mee te denken over hoe deze gemeenschappelijke ruimtes er uit komen te zien.
 
De Kikker

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 4 oktober in schoolgebouw De Kikker, Evertweertplantsoen. Aanvang 18.30 uur, inloop vanaf 18.00 uur. Voor koffie, thee en broodjes wordt gezorgd. Tijdens de informatieavond zijn vertegenwoordigers van de gemeente, het stadsdeel en Rochdale aanwezig. Achmed Baâdoud opent namens Stadsdeel Nieuw West de informatiebijeenkomst. Wanneer er vragen zijn, kunnen mensen contact op met gebiedsmanager Ronald van Dijk via 020- 2150000.

Deel deze pagina