Nieuwsbericht

Woonlastenfonds helpt huurders met financiële problemen

Publicatiedatum: 24-06-2016

Heeft u langdurig een laag inkomen of is uw inkomen sterk gedaald en bent u daardoor in financiële problemen gekomen? Dan komt misschien in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het gemeentelijk Woonlastenfonds.

Huurt u bij Rochdale, of een andere corporatie, in Amsterdam heeft structureel een laag inkomen of is uw inkomen sterk gedaald en bent u daardoor in financiële problemen gekomen? Dan is er nu een tegemoetkoming mogelijk uit een gemeentelijk Woonlastenfonds.

Dit fonds is voor u bedoeld als uw inkomen meerdere jaren achter elkaar minder is dan 120% van het Wettelijk Sociaal Minimum. En als tegelijkertijd uw huur te hoog is voor uw inkomen. Te hoog is voor huishoudens met een of twee personen een huurprijs boven de €586, 68 en voor huishoudens met drie of meer personen boven de € 628,76.

Als dit voor u van toepassing is, dan kunt u een tegemoetkoming krijgen óf een andere, goedkopere woning aangeboden krijgen. Wij, uw woningcorporatie, bepalen of u in aanmerking komt voor een huurverlaging, dan wel naar een andere, goedkopere woning kunt gaan. Samen met u kijken we zorgvuldig wat de beste oplossing is, verhuizen of een tegemoetkoming om de huur te kunnen betalen.

Samen met de gemeente Amsterdam en de andere corporaties brengen we de komende maanden in kaart welke bewoners/gezinnen hier mogelijk voor in aanmerking komen. Met hen nemen we dan contact op. De regeling wordt geleidelijk ingevoerd, dat duurt ongeveer twee jaar.

De gemeente Amsterdam draagt de komende 3 jaar bij aan de regeling met € 3,5 miljoen per jaar. Daarna nemen de corporaties de financiering van deze regeling over.

Deel deze pagina