Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Zaanse studenten maken zich sterk voor de buurt

Publicatiedatum: 15-11-2019

In Poelenburg en Peldersveld in Zaanstad vinden binnenkort acht Zaanse studenten een nieuw onderkomen. In ruil daarvoor zetten zij zich tien uur per week vrijwillig in voor de buurt. Rochdale, Parteon en ZVH stellen elk één woning beschikbaar voor het project.

Project VoorUit

Zaanstad is in trek en de woningnood is hoog. Ook voor jongeren. Daarom biedt het project VoorUit voor een groep Zaanse studenten een mooi toekomstperspectief. Naast een fijn thuiskomen krijgen zij de kans om de leefbaarheid in een kwetsbare wijk te vergroten. Bijvoorbeeld door huiswerkbegeleiding, een buurtfeest of een opruimactie. Daarnaast krijgen de studenten een vast contactgezin, om samen mee te eten, naar de bibliotheek te gaan of te helpen met het lezen van een lastige brief.

Drie woningen

Rochdale, Parteon en ZVH realiseren het onderkomen voor de studenten. Lubna Butt, projectmanager Wonen bij Rochdale is enthousiast: ‘Het is in ieders belang dat de kwaliteit en leefbaarheid naar een hoger niveau wordt getild. Daarom werken wij graag mee aan VoorUit. Het is een van de manieren om een bijdrage te leveren aan de doelstellingen uit het Actieplan Poelenburg en Peldersveld. Wij geloven sterk in de kracht van samenwerking en zijn er van overtuigd dat VoorUit een positieve bijdrage levert aan de buurt door samen met bewoners (jong en oud) aan de slag te gaan met diverse thema’s en activiteiten.’

Onvergetelijke leerschool

Voor de studenten is het initiatief een onvergetelijke leerschool. Ze leren samenwerken en inspireren elkaar om een verbindende factor te zijn in de buurt. Vanuit het project krijgen de studenten coaching en begeleiding, zodat zij optimaal uitgerust zijn voor hun taak.

Goede samenwerking

In VoorUit heeft Rochdale een betrokken partner gevonden. De samenwerking is overigens niet nieuw: in de Van Deyssel organiseerden studenten al verschillende activiteiten rondom de thema’s schoon, heel en veilig.

Aanmelding studenten

Woon jij in Zaanstad en ben je ingeschreven bij een hogeschool of universiteit? En wil jij je inzetten voor krachtige buurten? Lees dan snel verder over project Vooruit.

Foto: Gemeente Zaanstad

 

Deel deze pagina