Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Zeven organisaties pitchen voor woningen 's Gravendijkdreef

Publicatiedatum: 15-01-2020

Aan de ’s Gravendijkdreef in Amsterdam Zuidoost komen binnenkort acht woningen vrij. Het gaat om gesplitste woningen, vooral geschikt voor verhuur aan een maatschappelijke organisatie of zorgpartij. Om deze woningen weer een nieuwe, passende invulling te geven, organiseerde Rochdale op woensdag 15 januari een pitch: maar liefst zeven organisaties presenteerden hun visie en woonconcept voor de acht woningen. Timon kreeg van de vakjury de meeste punten. Zij gaan samen met Rochdale het plan verder uitwerken en implementeren.

De aanmoedigingsprijs ging naar Stichting Jongeren die het Kunnen, een ambitieuze jonge zorgaanbieder geworteld in Zuidoost. Met hen verkent Rochdale nadere opties voor samenwerking.

Timon presenteert een vernieuwend concept

Timon, een zorgaanbieder gericht op jonge tienermoeders, won uiteindelijk de pitch. Hun idee? Het creëren van een leefgemeenschap, bestaande uit de opvang van dakloze gezinnen, gemixt met krachtige gezinnen uit Zuidoost. Nieuw in hun concept is de samenwerking met Het Fort, een organisatie die naschoolse activiteiten organiseert voor kinderen die opgroeien in armoede.

Timon onderstreepte de noodzaak voor huisvesting van kwetsbare gezinnen op overtuigende wijze. 70% van de dakloze gezinnen in Amsterdam komt uit Zuidoost. En voor hen kan opvang in deze buurt van cruciaal belang zijn. Timon biedt als specialistische jeugdhulporganisatie de zorg die deze jonge ouders en kinderen nodig hebben. Van grote toegevoegde waarde achtte de jury de ervaring en expertise met omwonende krachtgezinnen, die ondersteuning bieden bij het voeren van een ‘normaal’ leven.

Uiteenlopende plannen

De overige vijf organisaties die deelnamen aan de pitch waren HVO-Querido, Cordaan, The COMMONS, Volksbond/Streetcornerwork en Spirit. Zij kwamen met uiteenlopende woonconcepten:

  • een mantelzorgcoöperatie waarin ouderen en jongeren samenwonen en mantelzorg verlenen;
  • verschillende concepten voor noodopvang en Beschermd Wonen;
  • een Magic Mix concept waarin een Gezinshuis, maatwerkwoningen en overbruggingsplekken voor jongeren, en mensen met maatschappelijke beroepen samenwonen en elkaar versterken.

Daarbij sprong de pitch van Stichting Jongeren die het Kunnen in het oog vanwege haar grote netwerk in de buurt en out-of-the-box visie op jongerenwerk. Rochdale onderzoekt graag de kansen voor een samenwerking en manieren om meer handen en voeten te geven aan het woonconcept van de Stichting.

 

Deel deze pagina