Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Zo snel mogelijk een nieuwe dakkapel

Publicatiedatum: 09-10-2017

Rochdale plaatst in een woning aan de Wethouder Insingerstraat zo snel mogelijk een nieuwe dakkapel. De huidige kapel is zo slecht dat de kamer niet meer bewoonbaar is.

Alle dakkapellen (300) in deze wijk in Amsterdam Zuidoost staan op de nominatie om binnenkort vervangen te worden. Rochdale is daarom al langere tijd druk bezig met de voorbereidingen. Ze hebben hun beste tijd gehad, maar deze kapel is een uitzondering. Hier kan niet worden gewacht tot begin volgend jaar. 

Opknappen
De nieuwe kapel is besteld, het duurt nog enkele weken voordat deze op maat is gemaakt en wordt gemonteerd. Om ervoor te zorgen dat tot die tijd het dak niet meer lekt, is er een extra afdakje gemaakt. De woning wordt vervolgens met machines gedroogd en indien nodig schimmelvrij gemaakt en geschilderd.

Niet geholpen
Vanaf juni lekt de dakkapel al en het is tot op heden niet gelukt om het probleem op te lossen. Er is wel een paar keer een aannemer langs geweest. Gezien de grootscheepse renovatieplannen waren de inspanningen met name gericht op een tijdelijke oplossing. Maar dan nog had dit beter gekund. De huurder is alles behalve blij dat het allemaal zo lang duurt en dat begrijpen we. Hij heeft ook onkosten gemaakt en een periode niet prettig kunnen wonen. Daarvoor wordt hij financieel gecompenseerd.

Deel deze pagina