Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Zoveel mogelijk woningen in Zaandam op stadsverwarming

Publicatiedatum: 10-05-2017

Wij steunen het plan van gemeente Zaanstad om samen met de andere woningcorporaties zoveel mogelijk woningen in de toekomst aan te sluiten op stadsverwarming.

Dat doen wij omdat het een van de manieren is om in de toekomst zoveel mogelijk woningen te krijgen die aardgas vrij zijn. Belangrijke voorwaarden zijn wel dat de gemeente het financieel rond krijgt en dat stadswarmte goedkoper is dan de huidige bron die wordt gebruikt, namelijk gas.
 
Restwarmte
Bij bedrijven zoals het Afval Energie Bedrijf Amsterdam komt tijdens het opwekken van energie of afvalverbranding restwarmte vrij. In plaats van dit weer (met behulp van energie) af te koelen, kan dit ook gebruikt worden om woningen te verwarmen. Dit is mogelijk wanneer je dit water via een uitgebreid ondergronds netwerk kunt verspreiden naar woningen en gebouwen.

Brandaris
Deze zomer wordt duidelijk of het doorgaat en als dat zo is, dan gaat men in een deel van Zaanstad hiermee aan de slag. Voor ons betekent dit dat de woningen in de Ydoorn, de Noordwachter en de Brandaris die binnenkort 50 jaar bestaat verwarmd gaan worden met stadswarmte. Leden van de Vereniging van Eigenaren De Oost Dorsch moeten hier nog over beslissen.

Aardgasvrij
De overheid heeft een klimaatakkoord afgesloten om Nederland in 2050 aardgasvrij te maken. Voor gemeente Zaanstad betekent deze manier van energievoorziening een grote stap in de gewenste richting. Wanneer het mogelijk wordt om de energielasten te verlagen, is het ook gunstig voor onze bewoners. 

Deel deze pagina