Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Zwaar gewond na val van het balkon

Publicatiedatum: 13-10-2017

Een huurder van Rochdale die woont aan het Sape Kuiperplantsoen in Amsterdam Nieuw West is gisteren van het balkon gevallen.

Daarbij is zij ernstig gewond geraakt. Wat er precies is gebeurt is onduidelijk, de bloembak die deel uitmaakt van het balkon is ook naar beneden gevallen.

Kost veel tijd
Hoe de bloembak heeft kunnen afbreken, wordt nog onderzocht. In overleg met Bouw en Woningtoezicht is besloten om alle balkons van het blok met woningen onder de loep te nemen. Er worden ook twee andere blokken van Rochdale met vergelijkbare balkons de komende tijd onderzocht. Dat kost tijd omdat men daarvoor op de balkons moet van alle bewoners. Op het balkon waar het ongeluk gebeurde, wordt zo snel mogelijk een houten constructie geplaatst waardoor je er veilig kunt rondlopen.

Belangrijk aangezicht
Alleen de woningen op de eerste woonlaag hebben een balkon met een dergelijke bloembak. Ze staan op een zogenaamde gemetselde borstwering, wat betekent dat ze een onderdeel zijn van de constructie die ervoor zorgt dat deze hoog en stevig genoeg is om er veilig  rond te lopen. De bakken bevinden zich hier al tientallen jaren en zijn met behulp van een stalen constructie gemonteerd. Alle bewoners zijn inmiddels geïnformeerd en aan hun is gevraagd om voor hun eigen veiligheid niet tegen de bloembakken te leunen, er op te zitten of te staan. Wij zijn met de aannemer al druk aan het werk om te onderzoeken waar de problemen zitten en hoe we deze kunnen oplossen. (deze foto betreft niet het balkon waar het ongeluk gebeurde).

Deel deze pagina