Ons verhaal Over ons Werken bij Rochdale
Home Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

Buurtkamer Rode Kruislaan geopend

Leestijd: 1 min

Met het bevestigen van twee ‘verhalenbordjes’ openden Erik Boog (burgemeester van Diemen) en Hester van Buren (bestuurder van Rochdale) op vrijdag 4 december een nieuwe Buurtkamer voor bewoners van de Rode Kruislaan.

De Buurtkamer is een prachtig gebouwtje waar buurtactiviteiten kunnen worden georganiseerd. Als startschot maakten de kinderen uit de buurt alvast een aantal mooie schilderijen. De Buurtkamer is een initiatief van de Flatmakers van de Rode Kruislaan, een groep actieve bewoners die zich samen met Rochdale en de gemeente inzetten voor de ‘community’. Zij doen hun best bewoners met elkaar te verbinden. De gemeente Diemen en Rochdale financieren de Buurtkamer

Fijne plek voor de buurt

Twee jaar geleden konden bewoners tijdelijk gebruik maken van een ruimte bij kinderdagverblijf De Toversteen. Nu is er mooi verplaatsbaar gebouw neergezet op het grasveld naast een van de flats. Door de vele ramen, de betimmerde buitenzijde en het groene dak mooi past heel goed in de omgeving. De Buurtkamer is ingericht als fijne ontmoetingsplek.

Foto van de nieuwe buurtkamer
Beeldmateriaal: Peter Duyvebode

Erik van Boog overhandigt gevelbordje