Geen objecten gevonden

"Het levert je steevast voordeel op"

Publicatiedatum: 17-07-2020

Guuk Dekker en Wouter Verkley namen zonnepanelen. “Het installeren, daar heb je geen overlast van. En indien nodig overleggen die mannen alles met je. Heel secuur.”

“Gewoon doen.” Dat is wat Guuk Dekker en haar man Wouter Verkleij tegen andere huurders zouden zeggen over zonnepanelen. “Het installeren, daar heb je geen overlast van. En indien nodig overleggen die mannen alles met je. Heel secuur.”

Het is duidelijk; Guuk en Wouter uit Zaandam zijn enthousiast. Over dat overleggen verduidelijkt Wouter: “Er moet natuurlijk een elektriciteitsdraad van de zonnepanelen op dak naar de meterkast. Maar bij ons staat de muur op de eerste verdieping niet precies boven de muur eronder op de begane grond. Dus moest er even bekeken worden waar er een gaatje geboord kon worden. Dat ging dus keurig in overleg.”

Altijd doen

Guuk en Wouter zeiden niet zomaar ja tegen zonnepanelen. Ze hebben zich er eerst in verdiept. Guuk: “Mijn schoonzoon zit in de bouw en die zei: ‘Dat moet je altijd doen. Het levert je steevast voordeel op.’ En ook anderen die er meer van weten dan wij, zeiden dat.”
Wouter: “Behalve de besparing, is het ook fijn dat we nu ons steentje bijdragen aan het milieu.”
“Ik vind vooral het financiële voordeel interessant”, reageert Guuk.

Lagere energierekening

Sinds ze 6 zonnepanelen op hun dak hebben liggen, hebben Guuk en Wouter 1 afrekening van het energiebedrijf gehad. In november 2019. “We kregen 600 euro terug”, zegt Guuk. “Dat kwam natuurlijk ook omdat ons huis eerder dat jaar beter geïsoleerd is.” Wouter: “In november 2020 krijgen we de volgende afrekening. Dan weten we hoeveel we aan energiekosten besparen door de zonnepanelen. Dát we besparen, dat is zeker. Het bedrag dat we maandelijks betalen om de panelen te huren, verdienen we makkelijk terug.” 

Iets voor u? We hebben alle informatie over de aanvraag van zonnepanelen op een rij gezet.

Deel deze pagina